'RENSEF Türkiye'de uluslararası buluşma noktası olacak'
RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı, 30 Ekim- 2 Kasım 2014 tarihleri arasında, enerji sektörü profesyonellerini Antalya Cam Piramit’te bir araya getirmeye hazırlanıyor. Bu yıl 2. kez düzenlenecek olan fuarın detayları hakkında bilgi veren Agoras Fuarcılık Genel Müdürü Mehmet Dükkancı, „Agoras Fuarcılık olarak RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği fuarı ile turizm ve tarım yatırımcıları başta olmak üzere potansiyel enerji yatırımcılarını, enerji verimliliği firmalarını, kamu kuruluşlarını, belediyeleri bir araya getiriyoruz“ dedi. Antalya’da böyle bir fuar düzenlemek için pek çok neden olduğunu ifade eden Dükkancı, bu nedenleri şöyle açıkladı: „En önemlisi Antalya yenilenebilir enerji sistemleri konusunda önemli bir merkez. Bu bölgede oteller, yıllık ortalama olarak 11 milyon turist ağırlıyor. Dolayısıyla otellerin enerji tüketimi çok maliyetli oluyor ve bu maliyetler turizm yatırımcılarını ve yöneticilerini alternatif çözümler konusunda arayışa sürüklüyor. Antalya’da RENSEF’i düzenlememizin başka bir nedeni ise Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Güneş Enerjisi Potansiyel Atlası’na göre Antalya’dan Van’a uzanan hattın güneyinin güneş enerjisini en fazla alan bölgeler olması ve Antalya’nın güneş enerjisinde Avrupa’nın başkenti olma iddiası. Tüm bu nedenlere bakıldığında, güneş enerjisi santrallerinin uygulama sahalarının Türkiye’nin güneyinde kurulması bekleniyor.”
“Sektörün gelişmesine katkı sağlayacak”
Dükkancı, fuarda güneşten elektrik üretimi, biyoatık, biyokütle, biyogaz sektöründe yapım hizmeti, kurulum hizmeti veren EPC firmalarını, tedarikçi ve üretici firmalarını, potansiyel enerji yatırımcıları, otelciler, seracılar, bu konuda faaliyet gösteren tüm kurum ve ziyaretçilerle buluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. RENSEF’in, Türkiye’de uluslararası bir buluşma noktası olacağını ve sektörün gelişmesine katkı sağlayacağını umduklarını kaydeden Dükkancı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Antalya’da alternatif enerjiye, özellikle otelciler ve seracılar ihtiyaç duyuyor. Fakat, biz bu fuarı yaparken sadece Antalya bölgesini düşünmedik. İzmir’den Van’a bir hat çizdiğimizi düşünürsek, güneş enerjisinin iyi emildiği bölgelerden, yaklaşık 50 ilden güneşe, biyokütleye, biyoatığa, enerji verimliliğine yatırım yapmak isteyen firmaların kendi tedarikçileri ile Türkiye’nin güneyindeki bir buluşma yeri olarak kurguladık. Türkiye pazarına girip, yeni işbirliği yapmak isteyen uluslararası firmaların yanı sıra yeni ortaklıklar arayan, otelcilerle tanışmaya gelen firmaları da fuarımız da ağırlayacağız.”
“Bu yıl 3 bin m2’lık alanda olacağız”
Geçen sene ilki düzenlenen fuar hakkında olumlu geri dönüşler aldıklarını ve bu nedenle bu yıl ilginin daha fazla olacağını beklediklerini söyleyen Dükkancı, 3 bin m2’ye yakın bir alana yayılacaklarını anlattı. Otelcilik, seracılık gibi enerji verimliliği arayışında olan firmalarla bir arada olmak için sektör paydaşlarının fuara katılmalarında fayda olduğunu söyleyen Dükkancı, konuşmalarına şöyle devam etti: “Türkiye’nin güneyinde tüm ticaret sanayi odaları, iş adamları derneklerine, sera yatırımcılarına, otelcilere, müteahhitlik şirketlerine, hastanelere, AVM’lere, süpermarketlere, cezaevlerine yani elektrik tüketimi yüksek olan kullanıcılara ulaşıp, onlara güneşten, çöpten elektrik üretimi konusunda arayışta olan tüketicileri fuarımıza davet edip, firmalarla buluşturmaya çalışıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fuarımıza hem bankaları hem de Avrupa Kalkınma Bankası’nın teknik danışmanlık kuruluşu olan TurSEFF yöneticilerini davet ediyoruz. Her türlü sivil toplum örgütüne fuar paralelinde birer etkinlik düzenleyerek dinleyicileri aydınlatmalarını teklif ediyoruz. GÜNDER, GENSED, LİDER, SERA-BİR gibi kurum ve kuruluşların düzenledikleri etkinlik ve konferanslarda ihtiyaç duyulan alanlarda bilgi vereceklerini tahmin ediyoruz.Bu kadar önemli yatırımcının bir araya geldiği bir ortamda doğal olarak bazı firmalar kendilerini daha fazla ön plana çıkarmak isteyebilirler. Bunun için de yaka kartı, boyun ipi sponsorluğu gibi farklı sponsorluk seçenekleri sunuyoruz. Bunlara www.rensef.org adresinden ya da satış kitimizden ulaşabilmeleri mümkündür.













