Header Reklam
Header Reklam

97 Ülkeden 35 Bin Uluslararası Yatırımcı SolarEX İstanbul’da Buluştu

18 Nisan 2022
97 Ülkeden 35 Bin Uluslararası Yatırımcı SolarEX İstanbul’da Buluştu

07-09 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 14. Uluslararası SolarEX İstanbul Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğradı. Geleneksel fuar pazarlama alışkanlıklarının dışına çıkarak, uluslararası mecralarda 11 dilde  güçlü bir reklam ve pazarlama çalışması gerçekleştiren fuar, 3 gün boyunca 97 ülkeden gelen ziyaretçilerine ev sahipliği yaptı. ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çin, Fas, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, K.K.T.C, Kazakistan, Kuveyt, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moğolistan, Moldova, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Somali, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan, Ürdün, Yemen ve Yunanistan’dan gelenler yoğunluktaydı. 

Solarex İstanbul’da Milyonlarca Dolarlık Anlaşmalara İmza Atıldı

Fotovoltaikler, inverterler, konnektörler, EPC firmaları, jel aküler, solar kabloları, güneşle çalışan tüketici ürünler, malzeme ve üretim ekipmanları, kısacası güneş enerjisine dair her şeyin bulunduğu SolarEX İstanbul’da katılımcılar milyonlarca dolarlık anlaşmalara imza attılar. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri sektöründe Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası fuarı olmasının etkisiyle yurt içinde de 81 ilden katılım gerçekleşti. Fuar ayrıca Türkiye’nin ticaret ve sanayi odaları, sanayi bölgelerinden gelenlerin oluşturduğu sivil gruplar ve alım heyetleri ile yoğun bir ticaret ortamı sağladı.
Katılımcılar; fuara katılma amaçları olan şirket imajını güçlendirmek, yeni ürün/hizmet tanıtmak, ulusal ve uluslararası pazardan müşteri kazanmak, mevcut iş bağlantılarını güçlendirmek ve yeni iş bağlantıları kurmak, rekabetten geri kalmamak gibi konularda fuarın beklentilerini fazlasıyla karşıladığını belirttiler.

2023 Yılının Sloganı “Birlikte Büyüyoruz” Olarak Belirlendi

97 ülkeden yüzde 28’si yabancı olmak üzere toplam 35 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan 14. Uluslararası SolarEX İstanbul Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, 2023 yılında “Birlikte Büyüyoruz” sloganıyla yola çıkmaya hazırlanıyor. Fuar, 06-08 Nisan 2023 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi bünyesindeki 40 bin m2 alanda 2. 4 ve 8. salonlarda gerçekleştirilecek. 



Slider Altına