Turcas Petrol A.Ş. 2015 yılı olağan genel kurul toplantısı yapıldı

27 Mayıs 2016 Dergi: Mayıs-Haziran 2016

Turcas Petrol 2015 Mali Yılına İlişkin Genel Kurul Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yılmaz Tecmen, CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy ile Yönetim Kurulu Üyeleri Banu Aksoy Tarakçıoğlu, Ayşe Botan Berker ve Matthew J. Bryza’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurul Toplantısı’nda bir konuşma yapan CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy, “Kurumsal yönetimi içselleştirmiş bir şirket olarak, Şirketimizin Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Notu’nu 2015 yılı itibarıyla (10 üzerinden) 9,35’e yükseltmeyi başardık. Bu sonuç, BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’ne dahil Türkiye’nin en büyük ve kurumsal 46 şirketi arasında Turcas’ı 13., enerji şirketleri arasında ise 2. sıraya taşımıştır” dedi. Batu Aksoy, 2016-2020 döneminde, uzun vadeli portföy çeşitlendirme stratejileri doğrultusunda, ülkemizde ve yakın coğrafyada jeotermal, hidroelektrik, rüzgar, kömür ve güneşe dayalı elektrik üretim yatırımlarıyla, çeşitli kaynaklardan gaz tedarik fırsatlarını geliştirmeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Yenilenebilir enerji alanındaki Turcas yatırımları

Turcas Petrol A.Ş., jeotermal enerji alanında, yüzde 46 oranındaki dolaylı iştiraki Turcas BM Kuyucak Elektrik Üretim A.Ş. (“TBK”), Aydın ili Kuyucak-Pamukören ilçesinde 18 MW’lık Jeotermal Elektrik Santrali (JES) projesi kapsamında şimdiye kadar 4 üretim kuyusunun ve 1 re-enjeksiyon kuyusunun sondajını başarıyla tamamladı. Öte yandan, 1 Mart 2016 tarihinde TBK ile TSKB arasında 15 milyon Euro ve 40,5 milyon ABD Doları tutarında nakdi ve 10 milyon Türk Lirası tutarında gayrinakdi, azami 30 ay anapara geri ödemesiz olmak üzere toplam 14 yıl vadeli kredi sözleşmesi imzalandı ve böylelikle projenin finansmanı sağlandı. Son olarak, 29 Nisan 2016 tarihinde EPDK’dan üretim lisans onayı alındı.