Header Reklam
Header Reklam

Schneider Electric ve Er Yatırım’dan iş birliği

04 Ağustos 2015 Dergi: Temmuz-Ağustos 2015
Schneider Electric ve Er Yatırım’dan iş birliği

Schneider Electric, Türkiye’nin önde gelen turizm yatırımcılarından Er Yatırım ile birlikte sürdürülebilir gelecek yolunda Türkiye’nin enerji verimliliği alanında bir projeye imza attı. Er Yatırım, gerek yatırım aşamasında gerekse işletme aşamasındaki maliyetlerini optimize etmek ve sürdürülebilir binalar inşa etmek için, yeni projelerinin tedarikçisi olarak Schneider Electric’i tercih etti.

Schneider Electric, Er Yatırım’ın önümüzdeki 10 yılda Türkiye çapında inşa edeceği 20 iş otelinde kullanılacak elektriksel ekipmanın ve sistemlerin dizaynı, devreye alınması ve enerji yönetimi konusunda danışmanlık hizmeti verecek. Enerji danışmanlığı ve yönetimi konusunda bir ilk olan işbirliğiyle Er Yatırım’ın 10 yıl içinde Türkiye çapında inşa edeceği 20 iş otelinde, dizayndan devreye almaya ve kurulum sonrası servis/bakım ve enerji yönetimine kadar projenin tüm aşamalarında Schneider Electric hizmet verecek. Schneider Electric çözümleriyle her otel, yılda 50 bin Euro düzeyinde enerji tasarrufu yapacak. Böylece tüm oteller işletmeye alındığında yıllık toplam 1 milyon Euro parasal tasarruf sağlanmış olacak. Yılda % 30 oranında enerji tasarrufu yapacak otellerin karbon salınımları da  aynı oranda azalacak.

Schneider Electric Türkiye Ülke Başkanı Bora Tuncer, iş birliğinin enerji danışmanlığı ve yönetimi konusunda Türkiye’de bu ölçekte yapılan ilk proje olduğunu vurgulayarak, “Enerji yönetiminde global uzman bir şirket olarak, küresel tecrübemizi ve bilgi birikimimizi Türkiye’ye taşıyoruz” dedi.

Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat ise, “Yatırımcı bunu ilave maliyet olarak görmemeli, aksine bir kültür olarak benimsemeli. Er Yatırım ve Schneider Electric, geleceğe saygılı bu yatırımlarla, turizm sektöründe öncü olacak bir iş birliğine imza atıyor” diye konuştu.



Slider Altına