Header Reklam
Header Reklam

Merk, şebeke bağlantılı güneş enerji sistemi projelerini tamamladı

02 Ağustos 2011 Dergi: Temmuz-Ağustos 2011

Merk Solar Enerji'nin 60,72 kW enerjilik şebeke bağlantılı güneş enerji sisteminin devreye alma işlemleri tamamlandı. Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında Mersin Silifke'ye bağlı Arkum ve Atayurt beldelerindeki üç adet arıtma tesisinde uygulanan sistemler, Türkiye'nin en büyük şebeke bağlantılı güneş enerji sistemi projelerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Projeyle güneş panellerinden üretilen elektrik enerjisinin, arıtma tesislerinde kullanılan pompaların ihtiyaç duyduğu enerjinin tamamına yakınını karşıladığı belirtiliyor. Şebeke bağlantılı tasarlanan sistem, güneşin olmadığı veya yetersiz olduğu durumlarda enerjisini şebekeden sağlıyor. Projede 264 adet 230 Wenerji güneş panelinin yanında, 6 adet şebeke bağlantılı trifaze inverter kullanıldı.

Proje Sorumlusu Özgür Sarpdağ, proje hakkında şu açıklamaları yaptı: "Devreye alma işlemlerini tamamladığımız projemiz, uygulanabilirlik açısından büyük önem taşımakta ve örnek niteliğinde. ÖÇK Başkanlığı'nın girişimleri ve desteğiyle büyük bir projeyi hayata geçirdik. Projemiz, hem uygulandığı tesis itibariyle Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor hem de Türkiye'de devreye alınmış en büyük şebeke bağlantılı sistemlerden birisi. Devreye aldığımız bu sistem ile birlikte Merk Solar Enerji'nin uygulamasını tamamladığı toplam kurulu güç 550,7 kWenerji'ye ulaştı. 550,7 kWenerji Türkiye'deki pazar şartlarında ulaşılması çok da kolay olmayan bir kapasitedir".


Etiketler


Slider Altına