Header Reklam
Header Reklam

Karadeniz Enerji Haftası Etkinliği, Türkiye’nin de Katılımıyla Gerçekleşti

03 Ekim 2020
Karadeniz Enerji Haftası Etkinliği, Türkiye’nin de Katılımıyla Gerçekleşti

29-30 Eylül 2020'de, Uluslararası Yatırım Konferansı Energy Week Black Sea, inovatif sanal etkinlik platformunda gerçekleştirildi.
Etkinlik, İngiltere merkezli bir danışmanlık şirketi olan Invest In Network tarafından düzenlendi. Etkinlik endüstrisi için çalkantılı zamanlar olsa da, Invest In Network, yenilenebilir enerjinin dağıtımını teşvik etme ve yatırımları çekme misyonunu sürdürmek için gerekli adımları atmaya devam ediyor.
Energy Week Black Sea 2020, Gürcistan, Ukrayna, Türkiye, Bulgaristan ve Romanya'nın yetkilileri ve enerji şirketlerinin yanı sıra, 20'den fazla ülkeden uluslararası finans kuruluşları ve yabancı özel yatırımcılar, EPC, mühendislik ve danışmanlık firmalarını bir araya getirdi. Etkinliğe katılan kurum ve şirketler arasında; Scatec Solar, Grupo Cobra, Tractebel Engineering, Siemens Gamesa, Global Hydro, AGL, FMO, EBRD, IFC, KfW, DEG (KfW), Green For Growth Fund, Goldwind, IRENA, Mott yer aldı. MacDonald, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası, EDF, Exim Yatırım Holding, Asya Kalkınma Bankası, Enel, Complexul Energetic Oltenia, ROMGAZ, Electrica, Gürcistan Enerji Geliştirme Fonu, TRYBA ENERGY, EDPR Romanya, Gürcian Ulusal Enerji ve Su Tedarik Düzenleme Komisyonu (GNERC), Ukrayna Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu Devlet Kurumu, Ulusal Enerji ve Kamu Hizmetleri Düzenleme Komisyonu (Ukrayna), Türkiye Cumhuriyeti Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Norveç Su Kaynakları ve Enerji Müdürlüğü, Bulgaristan Elektrik Sistem İşletmecisi ve diğerleri yer aldı.
İki günlük konferansta katılımcılar, yenilenebilir enerji dağıtımını teşvik etmek veya büyütmek için her ülkenin uyguladığı reformları, bazı ülkelerin küresel rekabette yatırımcıları nasıl cezbettiğini, uygun destek programlarını, bazı ülkelerde politikaların nasıl tersine çevrilebildiğini ve enerji güvenliği sorunlarını tartıştı.
Invest In Network, gelişmekte olan ekonomilerde büyük ölçekli rüzgâr çiftlikleri geliştiren ve sahibi olan Norveçli bir şirket olan etkinliğin sponsoru NBT'ye teşekkür etti. Şirketin şu anda Çin'deki operasyonlarında üç rüzgâr projesi ve Ukrayna'da biri inşaat ve biri gelişmiş geliştirme olmak üzere iki projesi bulunmaktadır. Ayrıca, NBT başka birçok coğrafyada aktif olarak bir boru hattı geliştirmektedir.
Etkinliğe Invest In Network’ün lansman ürünü EnerLoop da sponsor oldu. EnerLoop, şirketlerin kapsamlı ve güncel enerji sektörü verileri ve analizleriyle bireysel ülke platformlarına erişmesini sağlıyor.
Energy Week Black Sea 2020, Gürcistan, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye'den hem uluslararası hem de yerel ortaklar tarafından desteklendi.
Invest In Network tüm konuşmacılara, sponsorlara, ortaklara ve katılımcılara içtenlikle teşekkür ediyor ve önümüzdeki yıl Karadeniz pazarıyla ilgilenen tüm şirketlerle tanışmayı bekliyor.



Slider Altına