Header Reklam
Header Reklam

Ezinç Grup’dan, Kuşadası Devlet Hastanesi’ne güneş enerjisi sistemi  

07 Aralık 2015 Dergi: Kasım-Aralık 2015
Ezinç Grup’dan, Kuşadası Devlet Hastanesi’ne güneş enerjisi sistemi  

Ezinç Grup, Kuşadası’nda Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 150 yataklı devlet hastanesinin solar termal güneş enerji sistemi uygulamasını hayata geçirdi.

Hastaneye kurulan solar termal güneş enerji sistemi ile yıllık yaklaşık 15 m3 fuel – oil yakıt tasarrufunda bulunulacak. Bunun parasal karşılığı ise yıllık 20 bin TL olacak.  Kurulan sistem ile doğaya yıllık 41 bin 800 kg karbondioksit salınımı engellenecek. Bu da yılda 1 dekar ormana (164 ağaç) eşdeğer bir seviye anlamına geliyor.

Kamu tarafından gerçekleştirilen birçok hastane, cezaevi, öğrenci yurdu ve spor salonu gibi büyük ölçekli yapı projelerine, enerji tasarrufu sağlayan, solar termal sistemlere hem ürün hem de proje uygulaması olarak katkı sağlayan Ezinç Grup, 150 yataklı Kuşadası Devlet Hastanesi’nde solar termal güneş enerji sistemi uygulamasını başlattı.
Proje taahhüdü Erme İnşaat firması tarafından yürütülen, uygulaması Ezinç Solar Termal Proje ve Montaj Ekibi tarafından gerçekleştirilen sistemde, kurulu gücü 200 kW değerinde ve toplam yüzey alanı 274 m2 olan yüksek verimli Ezinç Superline L UBB 10 güneş kolektörü kullanıldı. Sistem atmosfere kapalı cebri sirkülasyonlu solar termal sistem olarak projelendirildi. Sistemde kullanılan güneş kolektörlerinin mekanik tesisat boru dağılımlarında Tichelman Yöntemi kullanıldı. Böylelikle sistemde kullanılan güneş kolektörlerinde homojen verim dengesi sağlandı.  



Slider Altına